15-jarig bestaan Scholengroep Rijk van Nijmegen in het teken van Kansen voor Iedereen!
Op vrijdag 6 oktober vierde de Scholengroep Rijk van Nijmegen (SGRv&) haar vijftienjarig bestaan met het Rijk van Nimma Fest op de Nijmeegse Goffertweide en de oprichting van het SGRv& fonds Kansrijk. Dit festival is het eerste gezamenlijke schoolfeest van de zes scholen van de Scholengroep Rijk van Nijmegen: Canisius College, Jorismavo, Kandinsky College, NSG Groenewoud, Het Rijks vmbo campus en Pontem College. “Onze scholen werken inmiddels vijftien jaar samen om voor alle leerlingen de beste onderwijsmogelijkheden te scheppen. We hebben daarin al veel bereikt en dat mag gevierd worden” vertelt Yolande Ulenaers, bestuurder van de SGRv&. “Scholen die de krachten bundelen, bieden de beste garanties op goed onderwijs. Daarom blijft ook in de komende jaren het accent liggen op verbinding, co-creatie en leren van elkaar. Dat is immers in het belang van onze leerlingen en van onze medewerkers”.

SGRv& fonds Kansrijk organiseert een zomercampus.

Het Rijk van Nimma Fest is ook de aftrap voor een nieuw koersplan waarin het thema Kansen voor Iedereen centraal staat. Een eerste stap vormt de oprichting van het
SGRv& fonds Kansrijk. “Met dit fonds kunnen we activiteiten en initiatieven steunen die bijdragen aan het vergroten van kansengelijkheid voor leerlingen in deze regio. Dat thema is uitermate actueel, dat blijkt ook weer uit het jaarverslag van de Onderwijsinspectie”. Het fonds, dat momenteel wordt opgericht, zal de eerste editie van de SGRv& Zomercampus bekostigen. Deze campus zal deze zomervakantie 3 weken lang extra onderwijs organiseren voor nieuwkomers. Daarbij gaat het in de regel om kinderen die nog niet lang in ons land zijn en die kampen met grote onderwijsachterstanden. Er hebben zich nu al 80 leerlingen gemeld die interesse hebben.

Programma festival
De organisatie van het feest en de programmering was in handen van Matrixx Events, die daags na het Rijk van Nimma Fest op dezelfde locatie een feest organiseerde. Scholengroep Rijk van Nijmegen kon hierdoor slim gebruik maken van de al geplaatste tenten en bijhorende faciliteiten. Het programma van het Rijk van Nimma Fest bestond uit twee delen. Het eerste deel was met optredens van talentvolle leerlingen van de eigen scholen en was voor medewerkers en genodigden. Vanaf 16.00 uur waren alle leerlingen en hun introducé welkom. Broederliefde, Vinchenzo en Stuk TV DJ Team zijn de bekendste namen die kwamen optreden.